Dyson Oxford Street


Completed display wall with integrated services

The creation of a flexible work / meeting / product display and event space over 2 floors above the Dyson Shop on Oxford Street, London.

Dyson wished to make the most effective use of two office floors above the shop. A brief was developed with the aim of consolidating Dyson’s existing London teams in to the building, the two main occupiers being the press team and the professional products sales team. As well as these workspaces a boardroom/meeting suite was required that could also function as a display and event space that would work in parallel with the shop below.

Before improvement works - boardroom
Before improvement works - press office
The existing spaces had little character or quality. We worked with the stakeholders of the project to develop a detailed brief and help define aspirations for how the space should look and how it could best represent Dyson. It became clear that the accommodation would be required to be multi-functional, fulfilling a number of roles for different members of the company.

Large integrated joinery pieces were designed to maximise the potential and function of the space. As well as meeting the functional needs of each floor the joinery became the primary means of servicing the floors with fresh air and cooling and power and data. The integration of these services resulted in a visually uncluttered space. On the second floor the joinery provided product display areas, flexible workstations and storage. Within the boardroom / event space the joinery included the discreet integration of AV equipment.

Completed board room
The third floor, the uppermost of the building, was an uninspiring space with a conventional office fit out, including a flat ceiling. We realised the potential to open up the space to the large roof void above, revealing the roof structure and creating a drama to the space that did not exist previously. Integrated joinery maximised the functional usage of the space, creating 10 flexible workstations that surround a central group table. As an office for the company press team the integration of display monitors will ensure connectivity to unfolding events across all media platforms.

We were appointed to carry out work from project inception up to the production of detailed, Stage 3+, design proposals. Key activities included developing the project brief working with a range of project stakeholders, developing concept designs for review, selecting materials and finishes and detailed designs for client sign off.
PROJECT DATA
Structural engineer :
MEP Engineer:
Retail fitout: