Science Gallery, London

by LTS Architects

The Science Gallery at King’s College is an extraordinary project, combining the innovative programme of the Science Gallery with the history and research strengths of King’s College London.

Housed within the original historic Guy’s Hospital, opposite London Bridge Station, the Science Gallery will become a place for the public to engage with the latest scientific thought and innovations, presented via the creativity of artists. A platform for live research and experimentation, the key audience is young adults. The building design sought to reflect this demographic, evolving as a ‘canvas’ upon which the constantly changing exhibitions can be presented.



A generous lobby atrium space is to be formed that will act as a ‘shop front’ for the activities of the building, revealing the social spaces and ‘teaser’ exhibits. A series of flexible gallery spaces are supported by group work rooms and a ‘black box’ theatre space, providing opportunity for performances, conferences and events. The refurbishment of the historic hospital quadrangle will create a major new public space for London.



Paul led the team that developed the scheme for successful funding bids to the Wellcome Trust and King’s College approval, and then on to Stage 3 design and achieving planning permission in 2015.



PROJECT DATA
Client :
Status :
Floor area :
Value :

Architect :
Structural engineer :
Building services engineer :
Project manager :
Cost consultant :
Planning consultant :
Heritage consultant :
Lighting designer :
Accoustic engineer :
Landscape designer :
Fire engineer :